Inici  |  Contacta´ns  |  Mapa del web  |  Enllaços Merxandatge  |  Hemeroteca  |  Cerca avançada
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Principals col·laboradors
Principals activitats
Les conferències
Cafè-tertúlia Bcn
Cafè-tertúlia Palamós
Les rutes guiades
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català

  Grans projectes

Homenatge a Colom
i a la marina catalana

2008
2009
2010
Cicle de conferències
sobre la marina catalana

2009
2010
Campanya gastronòmica
Menú: l'Amèrica de Colom

2010
54 Congrés Internacional d'Americanistes
2012
Cicle de conferències
actes Tricentennari BCN

2014
Cicle de conferències
actes Tricentennari Palamós

2014

  Documentació

Cal saber
La biblioteca
Historiografia
Narrativa històrica
Activitats

  Veu pròpia

Editorial
L'entrevista
La crítica

  Multimèdia

Àudio - Vídeo - Powerpoint
Youtube - Facebook


El CCH a la xarxa

Productes i serveis MÍTIC

Blocs


cch
 

NOVES DATES DE LES RUTES COLOMBINES

  Els dissabtes 8 de novembre i 13 de desembre a les 10:30, ruta "DISCOVERING COLUMBUS", basada en les darreres investigacions! Una ruta que inclou un tast gastronòmic típic català i l'accés al Mirador de Colom!

  Els dissabtes 8 de novembre i 13 de desembre a les 10:30, ruta "L'ENIGMA COLOM", basada en la novel·la de M. Carme Roca. Una ruta que també us permet adquirir amb un descompte del 40% sobre el preu de la ruta, la novel·la de la M. Carme Roca!

  El dissabte 15 de novembre a les 11:00, ruta "CRISTÒFOR COLOM I LA VILA DE PALS: LA HISTÒRIA MAI EXPLICADA DE LA DESCOBERTA CATALANA D'AMÈRICA", una ruta a peu per l'antiga vila reial de Pals, i la ruta RUTA GASTRO-CULTURAL COLOMBINA: PALS I PALAU-SATOR MEDIEVALS, que respecte a l'anterior inclou un dinar i una visita al museu de la pagessia!

  Ruta: DISCOVERING COLUMBUS
"Descobriu els aspectes més desconeguts de la vida de Colom: la teoria del seu origen català, on van ser batejats els indis que vingueren del Nou Món amb ell i el paper cabdal de Barcelona en la gesta i realització de la descoberta d’Amèrica. Visitareu els espais històrics relacionats amb aquesta gran aventura, i coneixereu als principals protagonistes catalans que hi van intervenir. Una ruta captivadora i sorprenent que us descobrirà l'origen de Cristòfor Colom a través del gòtic medieval català i el espais vinculats a la Descoberta d'Amèrica."

  Ruta: L'ENIGMA COLOM
"1493. L’almirall Colom ha tornat de les Índies Occidentals i prepara una altra expedició. Temps enrere, Guerau de Gualbes, fill bastard d’un noble, havia treballat sota les seves ordres. Però ara es veu obligat a amagar-se dels seus enemics en una Barcelona que procura mantenir les seves institucions d’autogovern malgrat els intents del rei Ferran per controlar-les. Mentre Guerau fa l’impossible per recuperar la confiança del seu antic mentor i l’amor de Blanca, la dona que estima, es veurà implicat en una teranyina de venjances, interessos i conspiracions creuades que tenen com a nexe d’unió l’almirall Colom i el seu gran projecte."

  Ruta: CRISTÒFOR COLOM I LA VILA DE PALS: LA HISTÒRIA MAI EXPLICADA DE LA DESCOBERTA CATALANA D'AMÈRICA
"A finals del segle XV, els germans Colom de Barcelona fan costat a les institucions catalanes en la guerra civil que enfronta a aquestes amb el rei Joan II. Anys després, la història ocultarà la gesta catalana de la descoberta d’Amèrica. Vine a conèixer al més gran dels almiralls catalans, el port de Pals i totes les claus per conèixer l’enigma!"

   MÍTIC Gestió Cultural, promotor de l'activitat, us convida a visitar el portal www.discoveringcolumbus.com a fi de que obtingueu tota la informació sobre aquesta ruta.

  Us hi esperem a tots!El portal "Discovering Columbus"

  Enguany hem llençat també, el portal Discovering Columbus. Aquest portal agrupa totes aquelles rutes que tenen a l'almirall català, Cristòfor Colom com a protagonista i que MÍTIC Gestió Cultural amb la col·laboració del Cercle Català d'Història posa a l'abast tan del públic nacional, com de l'internacional.

  Amb aquest portal, pretenem donar la màxima difusió possible a totes les recerques i treballs que es realitzen al voltant de la descoberta catalana d'Amèrica, i no hi ha dubte de que aquells aspectes relacionats amb el turisme i l'oci, son també vias que ens permeten arribar a tots els públics.

  Has visitat ja el portal www.discoveringcolumbus.com ?Agenda

Agenda de rutes guiades
Agenda actualitzada amb les properes dates i hores de les rutes guiades programades pel Cercle Català d'Història

   Veure agenda de rutesAgenda d'actes programats
Agenda actualitzada amb els propers actes programats pel Cercle Català d'Història, o amb participació dels seus membres.

   Veure agenda d'actes

Actualitat

Espai d'actualització setmanal amb nous articles o d'altres d'interès

Refranyer

"De mi i de tothom te'n burlaràs, però de Déu, no te n'escaparàs."

Temps de guerra i repressió

LA COMMEMORACIÓ DEL TRICENTENARI DEL CERCLE CATALÀ D'HISTÒRIA

“Catalunya, història d'una independència. Abans i després de 1713”: Una commemoració que ha durat 9 mesos i que ha portat més de 900 persones als diferents actes.

En un any ple de força simbòlica per a Catalunya com és la data del 2014, el Cercle Català d'Història, entitat que contribueix en la recuperació de la història del nostre pais, ha realitzat la cloenda de l'extens cicle “Catalunya, història d'una independència. Abans i després de 1713”. Ha estat un cicle magnífic, on els experts en la matèria han donat veu als fets desconeguts des d'espais emblemàtics de Barcelona com el Palau Moja, la Biblioteca de Catalunya, El Reial Cercle Artístic, el Born Centre Cultural i el Centre Comarcal Lleidatà.
Volem agraïr des de la nostra entitat a tots els espais i participants en els diferents actes i conferències la seva col·laboració, perquè ells ho han fet sens dubte possible, i ens han ajudat a fornir-nos de coneixement i a desvelar la veritat sobre els fets. Ara, cada dia que passa, és un dia menys per arribar a l'11 de setembre, però ara, després de tot el que s'està fent a Catalunya per commemorar i després de tota la coneixença que s'ha anat abocant al llarg dels darrers mesos, els catalans i les catalanes ho tenim més clar que mai: érem, som i serem una nació, un poble unit i fort, valeròs com pocs que vam lluitar en el passat i seguirem fent-ho en el futur per protegir els nostres drets i llibertats.Contingut del Cicle de Conferències
"El Cercle Català d'Història ha organitzat un cicle de conferències per commemorar els 300 anys de lluita per la defensa i recuperació de l’Estat propi. El cicle titulat, Catalunya, història d'una independència. Abans i després de 1713, va començar el passat 19 de setembre de 2013, finalitzant el juny de 2014. En total han estat 9 conferències, 1 taula rodona, 1 presentació de llibres, 1 tertúlia i 1 ruta guiada. Tot un èxit!" Article del CCH.    (.htm)

Conferència 1: “Guerra dels Segadors i Guerra de Successió; dos conflictes d’una mateixa causa (1640-1700)”
"La conferència inaugural del cicle organitzat pel Cercle Català d'Història i que duu per títol, "CATALUNYA, HISTÒRIA D'UNA INDEPENDÈNCIA. Abans i després de 1713" va anar a càrrec de la professora Eva Serra. La seva conferència, amb el títol de "Guerra dels Segadors i Guerra de Successió; dos conflictes d’una mateixa causa (1640-1700)", es va celebrar a la Sala Noble del Palau Moja de Barcelona (c/ de la Portaferrissa núm.1), el dijous 19 de setembre de 2013 a les 7 de la tarda. L'acte va ser presentat pel Sr. Joaquim Ullan (President del CCH)." Article del CCH.    (.htm)

Conferència 2: "Catalunya en una guerra d’abast mundial. L’aposta catalana per l’arxiduc Carles (1700-1706)"
"La segona conferència del cicle va anar a càrrec del professor i investigador Antoni Muñoz amb el títol de "Catalunya en una guerra d’abast mundial. L’aposta catalana per l’arxiduc Carles (1700-1706)". Aquesta conferència es va celebrar a la Biblioteca de Catalunya, a Barcelona (c/ de l'Hospital núm.56), el dijous 17 d'octubre de 2013 a les 7 de la tarda. L'acte va ser presentat pel Sr. Joaquim Ullan (President del CCH)." Article del CCH.    (.htm)

Conferència 3: “D’Almansa a Utrecht (1707-1713)”
"La tercera conferència del cicle va anar a càrrec del professor i investigador Josep Catà amb el títol d' "D’Almansa a Utrecht (1707-1713)". Dita conferència es va celebrar a la Sala dels Atlans del Reial Cercle Artístic de Barcelona, (c/ dels Arcs núm.5), el dijous 7 de novembre de 2013 a les 7 de la tarda. L'acte va ser presentat per la Sra. Eva Sans (Cap de Recerca del CCH)." Article del CCH.    (.htm)

Presentació del llibre: “Barcelona 1713, capital d'un estat”
"En el mes de novembre de 2013 es va presentar aquest llibre a la sala de conferències del Centre Comarcal Lleidatà. Una presentació emmarcada dins el conjunts d’actes paral·lels al cicle de conferències “Catalunya, història d’una independència. Abans i després de 1713“, que organitza el Cercle Català d’Història." Article del CCH.    (.htm)

La persistència de la Corona d'Aragó més enllà del 1714, a l’Alguer
"El 30 d'abril de 1714, el Consell General de l'Alguer va aprovar un document que recollia els 'Capítols y pactes que se han de guardar y observar per lo capità y barranchels d'esta ciutat de Alguer' (pdf), on es recullen les normes d'aquest cos civil de custòdia i vigilància dels conreus nascut a Sardenya per combatre els lladres i danys causats pel pasturatge. Mentre al municipi sard se signava aquest document, al País Valencià feia set anys que s'havien abolit els furs i s'hi aplicava el decret de Nova Planta, Menorca feia un any que era britànica i Barcelona resistia heroicament el duríssim setge borbònic." Article publicat al portal VILAWEB del 29/04/14.    (.pdf)

Especial

Barcelona, 1714
Un dels vídeos més vistos a les xarxes socials!
Notícies anteriors ...

 
 
Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:Translation in real time
TRADUKKA
Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa

L'enigma Colom
"L'enigma Colom" de Maria Carme Roca

Productes MÍTIC

Merxandatge
MÍTIC Serveis Culturals

Granja Cristall - Palamós
Granja CRISTALL
El nou espai del Cercle Català d'Història a Palamós

Centre Comarcal Lleidatà
Centre Comarcal Lleidatà
www.cclleidata.cat


Memorial 1714
Memorial 1714

Trailer d' El Port de Pals
Trailer del DVD "El Port de Pals"

Vídeo fotogràfic homenatge Colom
Vídeo fotogràfic homenatge Colom