Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Principals col·laboradors
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Seccions

Editorial
Editorials anteriors
Agenda
Activitats anteriors
L'article
Articles anteriors
L'entrevista
Entrevistes anteriors
Notícies
Notícies anteriors
Recomanacions
Recomanacions anteriors
Opinió
Opinions anteriors
Projectes
Recerca colombina
Ràdio Liberty
Conferències
Conferències anteriors

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català
cch
 

Envia a un amicEnvia a un amic

La nostra història!

» Editorial

  Benvolguts i benvolgudes socis i simpatitzants del Cercle Català d'Història, tornem de nou amb el nou curs 2013-2014, data sens dubte significativa per a molts de nosaltres. Hem estat ausents un temps de l'àmbit virtual i demanem disculpes als nostres lectors per les molèsties que això hagi pogut causar. Com tots sabem ara més que mai, la maquinària en contra de tot allò “català i profundament identitari” cada cop més sovint es veu tergiversat, perseguit o atacat. D'exemples, en tenim cada dia sota diverses maneres: Contra la injustícia lingüística i cultural, la lluita de la docència a les Illes Balears que s'ha vist recolzada de manera admirable per la resta del Principat, València i la Franja amb el famós Lapao oferint una defensa compacta i cada cop més forta en contra de la baixesa de les polítiques educatives de l'estat espanyol. Tenim també l'exemple dels incompliments sistemàtics en termes econòmics i d'infraestructures a Catalunya també per part de l'estat espanyol, i no parlem ja de l'espoli que continua dia rere dia creixent en detriment nostre, abocant la societat catalana a situacions veritablement insostenibles cada cop més de pobresa, manca de liquiditat, pèrdues de propietats... Una societat catalana que sempre al llarg de tots els segles, abans de 1714 havia estat una nació que s'havia anat superant a sí mateixa, treballadora i rica, la NACIÓ CATALANA, reconeguda, perfectament documentada i respectada per les altres nacions del món. Així era, tot i que des de certs àmbits contraris vulguin negar-ho.

  Molt sovint, aquest coneixement del que érem realment com a catalans i com a país o nació no és conegut per les generacions actuals, perquè mai s'ha ensenyat a les escoles, perquè sempre s'ha volgut ocultar per part d'aquells que no els interessa que es conegui. És normal.. oi.. ? perquè si tothom ho sapigués, un dels arguments més essencials amb que volen tapar-nos la boca, desapareixeria engolit en el forat negre que cada cop més gira amb més força al seu voltant.

  Per això és tant important continuar aquest treball de reconstrucció històrica i documental, per treure a la llum, divulgar i fer recerca en l'àmbit històric català, perquè representa per si mateix la garantia i la prova de la nostra pròpia identitat, una història amparada pel dret jurídic que ens acull i el qual per conseqüència, dona coneixement de causa al poble perquè faci prevaler de nou, el poder de la nostra sobirania.

  Com tantes altres associacions o entitats que treballen des de diversos àmbits diversos temes vinculats amb Catalunya, el Cercle Català d'Història també contribueix a posar el seu grà de sorra per treballar i compartir amb la gent del carrer, qui vam ser i què se'ns ha ocultat...

  A tal efecte i col·laborant també amb els actes del Tricentenari, donarem al llarg d'aquest curs les claus de per què es va prodüir la guerra de Successió, una guerra que va causar la pèrdua de les nostres llibertats, dels nostres drets i de les nostres Constitucions, així com de la nostra sobirania.

  Per saber-ne més, el Cercle Català d'Història us convida a tots/es a les diferents conferències de “Catalunya, història d'una independència” a una programació d'una conferència per mes. Aquestes es realitzen en diferents espais emblemàtics de la ciutat de Barcelona com el Born centre Cultural, el Reial Cercle Artistic, el Centre Comarcal Lleidatà i són gratuïts... Una excel·lent oportunitat per entrar de ple en el tema i els motius que es produïren “per la força de les armes” i que provocaren com algun llibre porta per títol: “La fí de la Nació Catalana” ocurreguda l'any 1714.

  Ara, 300 anys després i amb moltes més llibertats, drets democràtics i el coneixement que es posa al nostre abast, recuperem una oportunitat única perquè la justícia torni a ser la protagonista a Catalunya, com sempre va ser-ho en els segles anteriors al 1714.

  Al llarg d'aquest curs i cicle que s'acabarà el juny de 2014, us demanem que ens ajudeu tant participant com donant-ho a conèixer. Amb aquest apropament de nou a la nostra història de ben segur que trobareu si ho desitgeu, la manera de contribuir de la forma que vulgueu perquè més gent sàpiga del nostre vertader passat...

  Al llarg d'aquest curs, combinarem conferències amb d'altres de temes diversos, hi haurà ocasió de realitzar rutes culturals, de fer tertúlies al cafè de l'òpera, i d'anar redescobrint documents inèdits i poc coneguts que ens sorprendran. No ens oblidem però, del tema Colombí, un dels temes en el que el Cercle Català d'Història més ha treballat i continua treballant. Us convidem a no deixar de seguir-nos perquè al llarg dels propers mesos, hi haurà noves sorpreses al respecte i nous avenços en la línea de recerca, no ho dubteu !

  El Cercle Català d'Història us dona la benvinguda al nou curs que es presenta amb tota la força i novetats que us tenim preparats. Podeu seguir-nos al Facebook i a Twitter també i podeu enviar-nos els suggeriments o idees que desitgeu al nostre correu electrònic. Ja sabeu que per a nosaltres és molt important fer Cercle entre tots i endinsar-nos plegats dins l'aventura del nostre passat històric català. Perquè volem dipositar-lo de nou al lloc que mereix que és precisament el del Coneixement i la sabiduria...

  Així doncs entre tots ...Fem Cercle, fem Història... Benvinguts de nou !!

CCH

 

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.





Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:






Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"





Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"





L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa