Inici  |  Contacta´ns  |  Mapa del web  |  Enllaços Merxandatge  |  Hemeroteca  |  Cerca avançada
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Principals col·laboradors
Principals activitats
Les conferències
Cafè-tertúlia Bcn
Cafè-tertúlia Palamós
Les rutes guiades
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català

  Grans projectes

Homenatge a Colom
i a la marina catalana

2008
2009
2010
2016
Cicle de conferències
sobre la marina catalana

2009
2010
Campanya gastronòmica
Menú: l'Amèrica de Colom

2010
54 Congrés Internacional d'Americanistes
2012
Cicle de conferències
actes Tricentennari BCN

2014
Cicle de conferències
actes Tricentennari Palamós

2014

  Documentació

Cal saber
La biblioteca
Historiografia
Narrativa històrica
Activitats

  Veu pròpia

Editorial
L'entrevista
La crítica

  Multimèdia

Àudio - Vídeo - Powerpoint
Youtube - Facebook
cch
 

Envia a un amicEnvia a un amic

Conferència: “La descoberta d'Amèrica: Un frau històric universal”, amb Joaquim Ullan i Eva Sans

» Actes culturals

  L'Ateneu Alellenc d'aquella mateixa villa maresmenca, va programar per al passat diventres 4 de febrer, la conferència titulada "La Descoberta d'Amèrica: Un Frau Històric Universal", que va anar a càrrec del president del Cercle Català d'Història en Joaquim Ullan, i la investigadora de la mateixa entitat, n'Eva Sans. Aquest acte va estar el primer organitzat per aquesta nova associació alellenca que pretén ja des del seu inici convertir-se en una referència de la vida cultural al Baix Maresme.

  L'acte va estar presentat per en Salvador Bonada, i ens va permetre compartir amb més d'una cuarantena de persones, les principals aportacions que el Cercle Català d'Història ha realitzat darrerament en aquest àmbit colombí.

Documents relacionats:

  En Joaquim Ullan va centrar la seva exposició en explicar de manera molt bàsica, l’existència d’un control de la informació especialment dur al llarg del s.XV, d’una inquisició i d’unes institucions reials que no permetien cap escletxa en aquest sentit.

  Va explicar també, les incongruències, tergiversacions, contradiccions, i fets impossibles que la història oficial ens ha explicat fins ara, i va situar Catalunya, Castella, els diferents personatges protagonistes de la descoberta i els principals fets històrics de l’època, en el seu autèntic context. Així, el públic assistent va poder veure amb més claredat l’escenari real dels fets i va poder dissipar d’aquesta manera, el fum que ens permet veure com aquesta història oficial només, es pot mantenir de manera artificial.

  L’Eva Sans per la seva part, va centrar-se més en les darreres aportacions que el Cercle Català d’Història i especialment ella com a Cap de Recerca de l’entitat, s’han realitzat en els darrers mesos al voltant d’aquesta temàtica.

  En primer lloc ens va parlar de les diferents troballes que certifiquen l’existència d’un port a Pals (Baix Empordà), ja als segles XV, XVII i XVII. En el cas del s.XV, la troballa és extraordinària, perque ens mostra l’existència d’aquesta infrastructura a la zona a la mateixa època en que l'almirall Cristòfor Colom va sortir cap al Nou Món, la qual cosa sustenta definitivament la possibilitat real que aquest port fos el de sortida per estar en us a la mateixa època que s'esdevingueren aquests memorables fets. La investigadora destacà de manera molt evident la gran desaparició documental que ha patit aquesta vila en una qüestió tan transcendent com era l’administració de permisos, assegurances, comandes, autoritzacions, i un llarg etcètera de coses relacionades amb un port comercial independentment de la seva envergadura.

  Per altra banda, ens va parlar també, de les troballes al voltant de la segona expedició que realitzà Colom a Amèrica i com aquesta, gràcies a cronistes catalans especialment del s.XVIII, avui coneixem que van partir de Barcelona, i no de Cadis com encara ens expliquen a les escoles. D’aquí també podem deduir, la nula atenció que els investigadors han dedicat als nostres propis cronistes.

  Finalment, l’Eva Sans, va repassar d’altres fets també provats documentalment, que ens permeten anar completant aquest camí que ens ha de dur ha la demostració definitiva d’un fet transcendental per a la història del nostre país i que no és altra que la descoberta d’Amèrica, fou una empresa catalana.Redacció del CCH

 

 
 
Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:Translation in real time
TRADUKKA
Mes de març - Calendari 2021 del Parc Natural del Montgrí, les lles Medes i el Baix Ter
Març de 2021
Calendari del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i el Baix Ter

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa

L'enigma Colom
"L'enigma Colom" de Maria Carme Roca
(e-Botiga)

Productes MÍTIC

Merxandatge
MÍTIC Serveis Culturals

Granja Cristall - Palamós
Granja CRISTALL
El nou espai del Cercle Català d'Història a Palamós