Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Principals col·laboradors
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Seccions

Editorial
Editorials anteriors
Agenda
Activitats anteriors
L'article
Articles anteriors
L'entrevista
Entrevistes anteriors
Notícies
Notícies anteriors
Recomanacions
Recomanacions anteriors
Opinió
Opinions anteriors
Projectes
Recerca colombina
Ràdio Liberty
Conferències
Conferències anteriors

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català
cch
 

Notícies anteriors

Notícies, març 2024
El Cercle Català d’Història denuncia la construcció d’un parc d’skate dins les instal·lacions de Radio Liberty a Pals

"El Cercle Català d’Història, una associació que promou la recuperació de la memòria històrica, ha interposat una denúncia contra la construcció d’unes rampes de patinatge a les instal·lacions de l’antiga Radio Liberty a Pals. “L’administració no hauria de permetre que la gent accedeix a aquest espai protegit, declarat bé cultural d’interès local (BCIL)”, critica el president de l’entitat, Joaquim Ullan, que assegura que “està molt concorregut” i “s’altera constantment sense permís”. En aquest sentit, l’associació reclama “inversió” a la Generalitat i l’Estat perquè “donin suport a l’Ajuntament i dotin de pressupost el projecte de creació d’un centre d’interpretació de la Guerra Freda.
Podeu legir la notícia completa en enllaços com el d'El Punt Avui, o fins i tot, accedir a l'àudio de l'entrevista a en Joaquim Ullan a Ràdio Capital.Notícies, desembre 2023
Tertúlia: "El rumb cultural de Barcelona en un context de pèrdua d'identitat"

El darrer berenar-tertúlia va tenir lloc el passat dimarts 19 de desembre a l'emblemàtic "Cafè de l’Òpera”, de Barcelona i va dur per títol, "El rumb cultural de Barcelona en un context de pèrdua d'identitat".
La tertúlia va reunir aproximadament a una quinzena d’amics del CCH, que van debatre sobre com la nostra ciutat sempre ha estat un epicentre cultural, i com en aquests temps de canvi i incertesa, ens trobem davant de reptes nous i complexos. Des del desafiament de la identitat catalana fins a la gestió del turisme cultural, tots aquests elements contribueixen a la complexitat del nostre rumb cultural.
Vam explorar aspectes com, el desafiament de la identitat catalana, l’eliminació de patrimoni per causes ideològiques, la censura i llibertat d'expressió, la diversitat i inclusió social, el turisme cultural, la necessitat de col·laboració i diàleg entre tots els agents, el patrimoni cultural, etc.
El tracte i servei del "Cafè de l'Òpera" fou com sempre, exquisit. Un marc incomparable per aquest tipus de reunions a les quals aprofitem per convidar-vos a tots. Ens veiem el proper berenar-tertúlia, al febrer.
Notícies, desembre 2023
Commemoració del 15è Aniversari del Cercle Català d’Història!

El 20 d’octubre de 2008, la nostra entitat, el Cercle Català d’Història, va veure la llum a Barcelona, i ara, quinze anys després, ho hem celebrat! Per compartir aquesta fita amb els nostres socis i amics, vam organitzar una jornada festiva en la qual, entre altres activitats, vam fer un detallat repàs de les nostres contribucions passades i vam explorar les diferents oportunitats que ens ofereix el futur en què ja treballem.
Redacció del CCH   Llegir més!
Especial, setembre 2023
130 Onzes de Setembre. La història del catalanisme a través de les diades

La commemoració de l’Onze de Setembre ha sobreviscut a la Guerra, a les dictadures militars i als canvis de règim polítics. Restituïda i oficialitzada el 1980, després de la mort de Franco, els últims anys la Diada ha sigut multitudinària. I una de les seves singularitats, des de la seva gènesi, és que l’ha creat i l’ha fet viure la societat civil. És a dir, és una iniciativa sorgida des de baix que posteriorment ha sigut assumida per les autoritats. Els factors emocionals han sigut força decisius en una festa alhora cívica i política que ha perviscut, doncs, gràcies a la voluntat de la gent. En aquest dossier hem volgut repassar com, durant 130 anys, s’ha celebrat aquesta data emblemàtica. Hem seguit un fil històric, hem parlat del context internacional i estatal, dels factors polítics i dels més atzarosos. Comencem amb una missa, organitzada pel Centre Català el 1886 a l’església de Santa Maria del Mar de Barcelona, que va voler recordar les víctimes que van caure defensant la ciutat el 1714, i acabem el 2015, amb una manifestació que va aplegar 1.400.000 persones a la Meridiana. Article de Jordi Finestres publicat al Diari ARA, l'11 de setembre de 2016.   Llegir més!
 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa