Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  Cicle de conferències

El cicle
Introducció
Fonaments
Programa
Com arribar-hi
Adhesions
Les conferències
Jaume Sobrequès
Àngels Casanovas
F.X. Hernàndez
Àngel Casals
E.Sans i N. Subirana
Altres edicions
2010 - 2a edició
 
Tornar al menú principal
cch
 

Envia a un amicEnvia a un amic

Les conferències

» Eva Sans i Narcís Subirana, investigadors del Cercle Català d'Història (CCH)

  El passat dissabte 1 d'agost a 2/4 de 9 del vespre i a la Casa de Cultura “Ca la Pruna” de la vila de Pals al Baix Empordà, va tenir lloc la cinquena i darrera de les conferències que aquest any conformen el 1er Cicle de Conferències que porta per títol: “La Marina Catalana: Supremacía a la Mediterrània i Expansió a l’Atlàntic”, un cicle organitzat pel Cercle Català d’Història i l’Ajuntament de Pals.

  Aquesta conferència ha estat englobada dins el "2on Homenatge a l'Almirall Cristòfor Colom i a la Marina Catalana", organitzat el Cercle Català d'Història i que ha tingut lloc a la vila de Pals el cap de setamana de l'1 i 2 d'agost d'enguany.

  Van obrir aquest acte dedicat a l'estudi i l'aprofondiment sobre la Marina Catalana la Regidora de cultura, Sra. Marisol Perea i el President del Cercle Català d'Història, Sr. Joaquim Ullan.

  En aquesta 5ª sessió, els personatge convidats van ser els investigadors Eva Sans i Narcís Subirana, tots dos del Cercle Català d'Història (CCH), que van realitzar una conferència titulada, "La desconeguda vila de Pals al S.XV: Noves aportacions del port de Pals".

  N'Eva Sans va començar les seves passes com a investigadora a la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya, convertint-se anys després en membre fundadora del Cercle Català d'Història, i responsable de l'àrea d'investigació de la mateixa. Per la seva banda, en Narcís Subirana, es membre col·laborador del CCH des dels seus inicis, i és peça fonamental en tots els estudis que la nostra entitat desenvolupa al voltant de la relació entre Colom i la vila de Pals.

  N'Eva Sans i en Narcís Subirana, son els autors de les aportacions en primicia que en aquest darrer any s'han realitzat i que han demostrat documentalment l'existència d'un port a Pals en els segles XII i XIII.

  

"La desconeguda vila de Pals al S.XV: Noves aportacions del port de Pals"

(La crònica de la conferència estarà disponible en els propers dies)Redacció del CCH 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa