Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  Cicle de conferències

El cicle
Introducció
Fonaments
Programa
Com arribar-hi
Les conferències
Ernest Belenguer
Albert Estrada
Maria Bonet
Joan Prim
E.Sans i N. Subirana
Altres edicions
2009 - 1a edició
 
Tornar al menú principal
cch
 

Envia a un amicEnvia a un amic

Les conferències

» Professor Ernest Belenguer i Cebrià, Catedràtic d’història moderna a la Universitat de Barcelona (UB)

  El passat divendres 21 de maig a 2/4 de 8 del vespre i a la Casa de Cultura “Ca la Pruna” de la vila de Pals al Baix Empordà, va tenir lloc la primera de les conferències que aquest any conformen el 2on Cicle de Conferències que porta per títol: “La Marina Catalana: Supremacía a la Mediterrània i Expansió a l’Atlàntic”, un cicle organitzat pel Cercle Català d’Història i l’Ajuntament de Pals.

  Van obrir oficialment aquestes jornades dedicades a l'estudi i l'aprofondiment sobre la Marina Catalana la Regidora de cultura, Sra. Marisol Perea i el President del Cercle Català d'Història, Sr. Joaquim Ullan.

  En aquesta 1ª sessió, el personatge convidat era el professor Ernest Belenguer i Cebrià, Catedràtic d’història moderna a la Universitat de Barcelona (UB), i que va realitzar una conferència titulada, "Ferran II el Catòlic: Les particularitats polítiques del rei en cada territori".

  Nascut a València el 1946.

  És catedràtic d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona. És autor de, entre altres, les següents publicacions: Les Corts del regnat de Ferran el Catòlic, València (1972); València en la crisi del segle XV, Barcelona (1976); Jaume I a través de la història, València (1984); La Corona d'Aragó en l'època de Felip II, Valladolid (1986); Felip II, Madrid (1988); L'Imperi Hispànic, Barcelona (1995); La Generalitat en la cruïlla (els conflictes juridiccionals (1578-1611), Barcelona (1996); Catalunya: De la unió de corones a la unió d'armes (1479-1626), Madrid (1996); l'or al oripell, Barcelona (1999); Un Regne amagat: Mallorca, de Carles V a Felip II, madrid 82.000); Ferdinando i Isabella. I Rei Cattollici, Roma (2001); Ferran el Catòlic, Barcelona (2001), La Corona d'Aragó a la Monarquia Hispànica (segles XV-XVII), Barcelona (2001); L'Imperi de Carles V. Les corones i els seus territoris, Barcelona (2002); Aproximació a la història de la Corona d'Aragó. Catàleg de l'exposició de la Corona d'Aragó. El poder i la imatge de l'Edat Mitjana a l'Edat Moderna. Segles XII-XVII, València (2006); Les reines de la Corona d'Aragó i el cas paradigmàtic d'Isabel la Catòlica i Germana de Foix, a La Corona d'Aragó. Segles XII-XVIII, València (2006) i Jaume I i el seu regnat, Lleida (2008).

  Ha publicat nombrosos treballs entre els quals cal destacar: Història del País Valencià, (1988-1989); La forja dels Països Catalans. Segles XIII-XV de l'obra Història, Política, Societat i Cultura dels Països Catalans, Barcelona (1996); Història de les Illes Balears, Barcelona (2004); Història d'Andorra, Barcelona (2005) i Història de la Corona d ' Aragó, Barcelona (2007).

  Ha dirigit i coordinat diversos Congressos Internacionals entre els quals es troben: Les Societats Ibèriques i el mar a finals del segle XVI, Lisboa (1998); Felip II i la Mediterrània, Barcelona (1999); De la unió de les corones a l'imperi de Carles V, Barcelona (2001) i Calderón de la Barca i l'Espanya del Barroc, Madrid (2001). El 1995 i 2002, va ser investigador principal de dos Projectes de Recerca i Desenvolupament Tecnològic concedits pel Ministeri d'Educació i Ciència.

  

"Ferran II el Catòlic: Les particularitats polítiques del rei en cada territori"

(La crònica de la conferència estarà disponible en els propers dies)Redacció del CCH 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa