Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  Projecte Homenatge

La preparació de l'acte
Introducció
Programa
Adhesions i patrocinadors
El resultat
Editorial
Crònica de l'homenatge
Premsa, ràdio i TV
Conferències
Ruta teatralitzada
Fotografies (I)
Fotografies (II)
Altres edicions
2008 - 1a edició
2009 - 2a edició
 
Tornar al menú principal
cch
 

Envia a un amicEnvia a un amic

Ruta teatralitzada

» A mitjanit i pels carrers de l'antiga vila reial de Pals  Un dels moments més espectaculars alhora que esperats de la jornada, va ser sense cap mena de dubtes, la ruta guiada teatralitzada que vam dur a terme pels carrers de l’antiga vila reial de Pals. A l’igual que l’any passat, es va celebrar a partir de mitjanit, potenciant d’aquesta manera, la màgia que emeten els segles d’història que molts dels punts d’aquesta ruta, guarden entre les seves pedres.

  La nostra guia oficial, la Sandra Bisbe, va conduir a un nombrosíssim grup de persones que superaven la cinquantena, pels antics carrers de la vila, fent que tots ells, deixessin el seu escepticisme inicial enrera, i s’endinsessin amb gran satisfacció, a viure una història d’una altra època, amb els propis personatges que la feren realitat.

  Diferents actors, apareixien i desapareixien en tot moment, representant el seu paper, i explicant de manera molt didàctica, una història que res a veure té, amb el que ens han vingut explicant fins ara. Tan bon punt coincidíem amb els germans Pinçon dialogant prop de les muralles, com ens trobàvem enmig d’una lluita amb espases entre reialistes i defensors de la Generalitat a la guerra civil del s.XV. També podíem gaudir d’uns minuts de pregària de l’almirall a l’església, com veure al virrei Enric II d’Empúries al mirador d’en Pla, o simplement creuar-nos, amb un grup de temibles membres de la inquisició, que creuaven els carrers amb les seves caputxes fosques, i aquell alè de misteri que els feia temibles.

  En definitiva, a cada pas, una sorpresa, una emoció, un coneixement nou i una manera nova de gaudir de la història. Tots plegats vam retrocedir cinc segles per retrobar-nos amb uns homes i unes dones que amb la seva aventura van canviar el món i el destí del nostre país. Una gent que feu gran la nostra nació i que ara ens cal retrobar per fer-los justícia.

  Estigueu atents a noves edicions d’aquesta ruta guiada i teatralitzada. Si voleu viure les hores prèvies a la més gran aventura nàutica de la història, i si voleu conèixer des de dins una història que cal recuperar, no podeu deixar de participar-hi!

“Pals 1492: Comença l’Aventura”Redacció del CCH
Fotos: J. Peñarroja i M. Miró

 

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa